Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Grannen: Fullt pådrag nästan varje vecka

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-26

Grannar levde i skräck för skjutne mannen

Den man som sköts ihjäl av polis i natt har tidigare mordhotat personer som bor i närheten.

Det berättar en granne i en intervju med TT.

– Det har varit mycket tivoli här, fullt pådrag med polis och ambulans nästan varje vecka, säger grannen.

Mannen flyttade in i byn utanför Trelleborg i maj förra året. Sedan dess har hans grannar levt i daglig terror och skräck.

– Han har hotat och haft sig, mordhotat till och med. Det har varit mycket tivoli här, fullt pådrag med polis och ambulans nästan varje vecka. Senast efter trettonhelgen var de runt femton poliser här, berättar en granne.

”Skruvat”

Enligt grannen var alla var rädda för mannen. Någon vågade inte ens bo i sitt hus utan övernattade ofta hos en släkting. Grannarna hade planerat att gå samman i ett möte och tillsammans kräva hjälp av samhället.

– Vi skulle försöka få någon ordning på detta nu.

Trots att mannen var mycket hotfull gjorde de aldrig någon polisanmälan mot honom för något.

– Nej, han ringde alltid själv efter polisen. Du kan inte förstå hur skruvat detta är. Och ofta var det just söndagar, måndagar som han drog i gång.

”Inte behöva skjutas”

De flesta besöken av polisen slutade oftast med att mannen hämtades in för vård. Efter några dagar var han alltid tillbaka igen. Men polisens besök under natten till måndagen slutade med att mannen sköts till döds av polisen. Helt oförklarligt – och onödigt, anser grannarna när de talar om nattens händelser.

– De visste ju hur han var så jag förstår inte varför de gick in där. Allt det här är en jävla skandal egentligen. Han ska väl för fan inte behöva bli skjuten. Han skulle ha varit inne för vård.