Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Bomben utlöstes på plats – vid radhuset

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-21

Gärningsmannen var i närheten av radhuset

De första rapporterna från polisens bombtekniker visar att den som utlöste bomben befann sig i närheten av radhuset där åklagaren bodde .

Polisen är också intresserade av två män som setts i närheten strax innan explosionen.

Polisen kan nu konstatera att det inte var någon tidsinställd bomb som förstörde en åklagares radhus i Trollhättan på tisdagsmorgonen.

”Splitter överallt”

– Enligt det jag fått från teknikerna utlöstes bomben på plats. Det finns olika typer av fjärrutlösare, och exakt hur det gått till vet jag inte än, säger Thord Haraldsson, spaningsledare på polisen, till aftonbladet.se.

Polisen kan också konstatera att explosionen var kraftig och att det var tur att ingen var hemma när det small.

– Efter det jag sett med mina egna ögon så hade det inte gått så bra för den som hade varit hemma. Det låg metallsplitter och träsplitter överallt, säger Thord Haraldsson.

Vitten har sett två män

Polisens arbete fortsatte under onsdagen med bland annat dörrknackning i området. Vittnen har sett två män gå mot radhuslängan på morgonen innan explosionen.

– De vill vi ju hemskt gärna prata med. Vi vill också gärna veta om folk har sett något intressant de närmaste dagarna innan attentatet också, säger Thord Haraldsson.

– Arbetet fortsätter och polisen sammanställer all den information som inkommit. Det är jättefarligt att inrikta sig på en enskild grupp eller personer i detta läge, så polisen arbetar brett och förutsättningslöst, säger chefsåklagaren Urban Svenkvist vid åklagarkammaren i Borås till TT.

Han kan inte kommentera var den drabbade åklagaren är, men hon är i tjänst såvitt han vet.