– Jag mötte rökdykarna

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-14

Studenterna Johan Ersson och Aina Ahari bor i huset som det började brinna. ”Jag var vaken hela natten efter branden. Reagerade på olika ljud. Men det går över”, säger Aina Ahari.

Den 20-åriga man som rökskadades i branden som bröt ut i en studentkorridor på Lappkärrsberget anhölls i går misstänkt för mordbrand.

– Mannen är förhörd och anhållen. Häktningsförhandlingarna sker på onsdag eller torsdag, säger Christer Collin, kriminalinspektör på Citypolisen.

Motivet är ännu oklart. 20-åringen var den enda som skadades, men skadorna uppges vara lindriga.

Det var i måndags eftermiddag som det började brinna i trevåningshuset. I går fick boende på nedre våningen beskedet att de inte kan flytta tillbaka på flera veckor, utan får tillfälligt boende tills vidare. Andra boende kunde flytta in redan under måndagsnatten.

Aina Ahari, 21, bor ovanpå våningen där branden bröt ut. Hon var en av de sista ut ur huset.

Brandkåren kom sist

– Jag hörde en helikopter. Då öppnade jag min dörr och såg att hela korridoren var rökfylld. Jag började ta mig ut och då mötte jag rökdykarna.

På hennes våningsplan, som rymmer tolv studenter, bor även Johan Persson, 25.

– Brandkåren kom sent, sist av alla. Många har snackat om det i dag, hur lång tid det dröjde tills de kom hit. Det är hemskt med nedskärningarna inom brandkåren, säger han.