Här Gumballtankar David Hasselhoff - i Värnamo

Publicerad 2013-05-19

Lyxbilsracet Gumball 3000 passerar just nu Sverige och bland deltagarna syns oljeshejkar, miljonärer – och David Hasselhoff.

Och ”The Hoff” var inte ensam i bilen – med sig hade han sin flickvän Hayley Roberts, 32.

– Time to go, ska Hasselhoff ha sagt innan han gasade vidare på E4:an.

I rasande fart, utan respekt för vare sig hastighetsbegränsningar eller höga bötesbelopp, drar just nu Gamball 3000 genom Sverige. Ett hundratal lyxbilar deltar i loppet som i år startade i Köpenhamn.

I dag nådde monsteråken Stockholm och mängder av nyfikna kantade gatorna för att spana in bilarna. I morgon tar sig tävlingen vidare och kör via Helsingfors, St Petersburg, Tallin, Riga, Warszawa och Wien för att slutligen dundra i mål i Monaco.

Men vem som helst kan inte delta: startavgiften ligger på motsvarande 330 000 kronor och vrålåken är av lyxmärken som Lamborghini, Koenigsegg och Camaro.

Flera kända namn

I år firar tävlingen dessutom 15-årsjubileum och genom åren har flera kända namn deltagit. Skådespelaren Daryl Hannah, supermodellen Kate Moss, rapparen Snoop Dogg och housemusikern David Guetta är några av kändisarna som kört loppet.

Även skådespelaren David Hasselhoff, känd livräddarhunk från tv-serien Baywatch och huvudperson i bilserien "Knight Rider", har deltagit under flera år. Han har kallat rallyt ett sätt för människor att ”drömma”.

”Time to go!”

I höjd med Värnamo tog Hasselhoff en paus – och passade på att snabbtanka. 

Gabriel Vaz, 35, uppmärksammade skådespelaren vid bensinpumpen och knäppte några bilder.

– Han var riktigt trevlig. Jag gick fram och sa ”David”. Då tittade han upp och efter att jag tagit fotot sa han ”Cheers mate”. Sedan åkte han vidare, berättar Gabriel.

Hasselhoff var inte ensam i bilen. Med sig hade han sin flickvän Hayley Roberts

– Time to go, sa ”The Hoff” till en av åskådarna innan han gasade vidare i racet på E4.

ANNONS