Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Snökaos i Göteborg

Publicerad 2012-04-17

"Det värsta jag varit med om ute på vägarna"

Ett tunt lager snö ställer till oreda i Göteborg.

På riksväg 40 är det särskilt besvärligt.

– Snön kom som ett skyfall över Göteborg. Nu är det störtkatastrof på vägarna, säger Eva Marsch, taxichaufför.

Flera infarter in till Göteborg har under morgonen varit stundtals stillastående. På riksväg 40 utanför Göteborg har det varit totalstopp och flera trafikolyckor med personskador har rapporterats.

– Det går ett streck med snöbyar från Falkenberg och Landvetter och det rör sig österut, säger Malin Anteros, meteorolog på SMHI.

Kungsbacka ska enligt vittnesuppgifter vara särskilt drabbad. Polisen i Halland rapporterar om två trafikolyckor med personskador. men trafikläget i Halland ska nu ha lugnat ned sig.

– Det har varit störtkatastastrof, det har gått i 20 kilometer på vissa motorvägar. Jag har aldrig varit med om något liknande trots att jag kört taxi så länge, säger Eva Marsch som kör taxi i Göteborgsområdet och ut mot Landvetter. 

Ishalka på sina ställen

Länskommunikationscentralen i Västra Götaland har tagit emot rapporter om 13 olyckor. Då handlar det om dikeskörningar och avåkningar.

– Det kom som en överraskning det här. Men vad jag förstår är det inga personskador så här långt, säger Björ Blixter, polisens presstalesman och fortsätter:

– Det har varit fläckvis halka och på sina ställen ren blank-is.