Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Pink men ingen Beyoncé hos Harris

Tina Magnergård Bjers/TT

Publicerad 2024-08-23

Pink och dottern Willow Sage Hart sjöng "What about us" på Demokraternas konvent i Chicago när Kamala Harris formellt blev partiets presidentkandidat.

Pink och The Chicks. Men spekulationerna om att megastjärnan Beyoncé skulle dyka upp personligen för att ge Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris sitt stöd i USA hade ingen grund.

Som vanligt dock, eller sedan Harris blev nominerad som kandidat, var det Beyoncés ”Freedom” som var ingångslåten när Kamala Harris steg upp för att hålla tal. Beyoncé har gett Harris sitt uttryckliga stöd att använda låten. Men artisten själv var inte på plats.

Men Demokraternas välregisserade konvent och dess grand finale saknade inte stjärnglans. Förutom Pink, som körde en akustisk ”What about us” med sin dotter, stod The Chicks (en gång i tiden mer kända som Dixie Chicks) för nationalsången.

Och Stephen Curry, basketstjärna i NBA-laget Golden State Warriors och nyss guldmedaljör i OS, lade ett ord för en röst på Kamala Harris.

Påfallande många på konventet hade på avslutningskvällen klätt sig i vitt, den färg som symboliserar suffragettrörelsen som kämpade för kvinnlig rösträtt.