Här är männen som polisen letar efter

Publicerad 2014-11-25

Så kan du hjälpa till att hitta brottslingarna

Brottscentralens tittare hjälper ofta till att leda utredningar framåt.
Men i klippet ovan ser ni männen som fortfarande söks av Stockholmspolisen och ni kan hjälpa till att identifiera dem.

Försök till grovt rån

Försök till grovt rån i Sätra centrum den 31 juli i år. En beväpnad man kommer in i köpcentret för att råna butiken Direkten. Han drar ner luvan några sekunder för sent och fångas på övervakningsbilder.

Misshandel och skadegörelse

Misshandel, skadegörelse och vårdslöshet i trafik på Partihandlarvägen i Årsta den 16 juni. Thomas konfronterar en misstänkt cykeltjuv men mannen i gula byxor går till attack och Thomas bil far in i en bergvägg.

Guldryckning i tunnelbanan

Rån i Vårbergs tunnelbanestation i somras. En kille rycker av Miriam hennes guldhalsband och tar stryptag på henne. Hon chockas svårt och polisen tror inte att det är första gången som de här killarna är ute och rycker guldkedjor.

Stöld i mataffär

Stöld på Coop i Västberga den 15 juli. Anna ska handla det sista inför sitt stundande bröllop. Då kommer den här fräcka mannen och tar både plånbok och telefon ur Annas väska, mitt framför ögonen på hennes barn.

Brutalt knivdåd i hiss

Och till sist, kanske det värsta vansinnesdådet vi sett i Brottscentralen. På Vita liljans väg i Bredäng den 22 maj. En småbarnsmamma blir svårt knivskuren i en hiss och polisen misstänker att det rör sig om ett beställningsjobb. Filmen visas flera gånger men gärningsmannen är fortfarande på fri fot. En man som tagit ut pengar på kvinnans bankomatkort har identifierats men för att kvinnan ska slippa gömma sig på hemlig ort vill man verkligen ha tag på den våldsamma mannen som log precis innan han satte kniven i hennes mage.

Polisen vädjar om hjälp

Vissa av gärningsmännen är anonymiserade eftersom brotten inte varit tillräckligt grova för att man ska hängas ut med sin bild. Polisen hoppas att de kan kännas igen på till exempel kläder och gångstil.

Känner ni igen någon av de här männen? Kontakta polisen på 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se.