Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Stort utbud men små prisförändringar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-15

Priserna backar i Stockholm

Den senaste statistiken från mäklarstatistik visar att utbudet av bostadsrätter är stort i landet men prisförändringarna är små.

I Stockholm gick priserna ner med 1 procent förra månaden men i riket i stort var prisutvecklingen positiv med 2 procent upp.

De senaste månaderna har utbudet på villor och bostadsrätter varit stort i landet men prisförändringarna har de senaste månaderna varit små. Totalt har priserna på bostadsrätter ökat med 3 procent under de senaste tre månaderna och för villorna ligger uppgången på 2 procent.

Men den senaste månaden har priserna på bostadsrätter backat i Stockholm, prisförändringen i maj var -1 procent mot i april visar den nya statistiken.

– Marknaden präglas just nu av ett stort utbud både när det gäller villor och bostadsrätter. Det har gjort att prisuppgången vi såg i början av året har avtagit, speciellt i storstäderna. Dock är prisförändringarna på marknaden små och vi tror inte heller på några stora förändringar framöver, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Nykvist tror inte heller att de närmsta räntehöjningarna som är att vänta i sommar eller höst kommer att påverka prisutvecklingen nämnvärt.

– Både banker och hushållen har tagit höjd och höjningen kommer inte som en överraskning för någon, säger Lars-Erik Nykvist.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln