Trump vill se dom undanröjd

TT-AFP

Publicerad 2024-07-12 06.11

Donald Trump på ett kampanjmöte i Miami på tisdagen.

Donald Trumps advokater har skickat in en begäran om att domen mot i fallet med hyschpengar till en porrstjärna ska undanröjas.

Draget var inte helt oväntat. Straffet i målet, som egentligen skulle ha meddelats den 11 juli, har redan skjutits upp på uppmaning av Trumps advokater – efter Högsta domstolens utslag i början av juli om åtalsimmunitet för expresidenter.

Nu vill Trump gå ännu ett steg längre.

”Juryns dom måste undanröjas och åtalet ogillas”, skriver hans advokater i en skrivelse som lämnats in till domaren Juan Merchan.

Trump förklarades i maj skyldig på 34 åtalspunkter i fallet med de så kallade hyschpengarna. Rättegången gällde anklagelser om att Trump beordrat utbetalningar till personer, främst porrskådespelaren Stormy Daniels, som hotade att gå ut med känslig information om honom i samband med presidentvalskampanjen 2016 – och sedan försökt dölja det i bokföringen i sina bolag.

Domaren Julian Merchant meddelade att han kommer att fatta beslut om huruvida domen ska undanröjas eller inte den 6 september. Om domen kvarstår meddelas sedan det eventuella straffet den 18 september.