Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Nya bränder i Ryssland efter drönaranfall

TT

Publicerad 2024-08-28

En ukrainsk soldat förbereder en drönare i Charkiv den 24 augusti.

Två bränsledepåer i Ryssland har börjat brinna efter ytterligare ukrainska drönaranfall, enligt lokala ryska myndigheter. Den ena ligger långt in i landet.

Den ena depån ligger i regionen Rostov, som gränsar till de krigshärjade områdena i östra Ukraina.

Under natten larmade regionens guvernör Vasilij Gobulev om att fyra drönare hade skjutits ned över regionen. På morgonen meddelade han att drönaranfallet hade orsakat en brand på en bränsledepå i gränstrakterna och att ett släckningsarbete pågick. En källa inom Ukrainas underrättelsetjänst bekräftar för AFP att det var ett ukrainskt angrepp.

Den andra depån ligger avsevärt mycket längre in i Ryssland, i staden Kotelnitj som ligger i regionen Kirov nordost om Moskva, omkring 110 mil från Ukrainas gräns. Det är så vitt känt det första anfallet som sker i den regionen.

Två drönare sköts ned i Kotelnitj och tre andra störtade ned i anläggningen och orsakade bränder, enligt Kirovs guvernör Aleksander Sokolov. Enligt honom kunde bränderna snabbt släckas.

En storbrand har rasat på en annan bränsleanläggning i Rostov sedan ett ukrainskt drönaranfall som skedde den 18 augusti. Den anläggningen ligger vid staden Proletarsk, ungefär 20 mil in i landet från Ukraina.