Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

”Mer politiskt korrekt kan det inte bli”

Publicerad 2013-08-14

Martin Aagård har hört Karin Adelskölds sommarprat

Nu verkar ju hatsajten Avpixlat ha lagt ner för gott, men om den funnits kvar skulle den troligen ägnat kommande vecka åt att skriva hatartiklar om dagens sommarpratare Karin Adelsköld.

Inte för att hon är uppväxt med gröna-vågande proggföräldrar och heter "Adel" i efternamn (ätt nummer 2029 i riddarhuset).

Utan på grund av låtvalet.

Mer politiskt korrekt kan det nämligen inte bli utanför ett yogaläger på Södermalm.

Karin Adelsköld spelade ENBART den där överproducerade elektronika-musiken och stockholmska hiphopen som Bon-redaktionen har på en spellista döpt till ”Helt rätt 12-19 augusti 2013”.

Här fanns knappt en enda pinsam barndomsfavorit. Och det var kliniskt fritt från frejdiga Per Gessle-trudelutter, dålig rock och nostalgisk svensktopp.

Den hipsteristiska utrensningen var total.

Det var som att tillbringa en och en halv timme inne i Lykke Lis frisyr.

Kanske beror det på att proggarnas barn bygger upp en livslång skräck för allt som är otrendigt. Adelsköld pratade i alla fall om hur jobbigt det var att växa upp med föräldrar som döpt en ko efter Hoola Bandoola Band.

Det var som en sommarpratarvariant av Lukas Moodyssons Tillsammans fast med biodynamisk mat. Och visst verkar det ha varit jobbigt för gröna vågens barn.

Man kan i och för sig fråga sig om Karin Adelskölds föräldrar egentligen var proggare eller bara helt vanliga antroposofiska överklasskogsmullar. Men det får jag be att återkomma till i en längre avhandling om årets sommarpratare.

Karin Adelsköld är en rolig prick. Hon har bevis på det. Hon har fått priser. Allt var underhållande.

Men hur länge ska vi låta denna aggressiva musikkultur infiltrera våra pursvenska radioprogram?

Om vi inte stoppar hipsterismen innan den gått för långt kommer våra barn snart att börja be i riktning mot Way out west.