En död i krock med kranbil

Publicerad 2013-08-09

Personbil krossades på väg 541

En kranbil krockade med en personbil.

En person har dött efter att en kranbil kolliderat med en personbil på väg 541 utanför Sandviken. Allt tyder på att kranbilen hamnade ovanpå bilen som krossades av tyngden.

– Föraren i personbilen har omkommit. Han var död när vi kom fram till olyckan, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Tjugo över sex på fredagskvällen fick räddningstjänsten i Sandviken ett larm om en trafikolycka på väg 541 väster om Sandviken. Enligt de första uppgifterna från polisen ska en stor kranbil ha kolliderat med en personbil. En förbipasserande såg olyckan och ringde SOS alarm.

Ser allvarligt ut

Föraren av personbilen omkom vid kollisionen. Enligt polisen ska kranbilen ha hamnat ovanpå den mindre bilen och krossat den.

– Vi har inte kunnat fastställa identiteten. Det är inte mycket kvar av bilen, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Föraren av kranbilen klarade sig utan fysiska skador men chockades.

Olyckan orsakade totalstopp på länsväg 541, i riktning mot Järbo.

Utsläpp av olja

Enligt inre befäl på räddningstjänsten i Sandviken, Erik Klingström, läckte det ut olja från kranbilen efter olyckan.

– Bilen läcker drivmedel och hydralolja. Vi har hittills samlat ihop 20 liter i ett kärl, säger Erik Klingström.

Totalstopp i trafiken

Olyckan inträffade cirka två kilometer väster om Sandviken. Polisen stoppade trafiken i både västergående och östergående riktning under räddningsarbetet. Det bildades kilometerlånga köer i båda riktningar.

Texten uppdateras löpande