Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Här hittar du de godaste rätterna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-07

Aftonbladet & Tasteline – ett lyckat recept

Grattis, alla matfrälsta läsare!

Nu ingår Aftonbladet äktenskap med landets största receptsajt.

–?Det är stort för oss, säger Magdalena Kvarning, chefredaktör på Tasteline.

Aftonbladets ”Mat och vin”-sajt går i graven i dag. Men misströsta inte. Den ersätts av något mycket matigare.

–?Nu hamnar läsaren hos oss i?stället. En uppfräschad och komplett matsajt, med en stor och lättsökt receptdatabas, säger Magdalena Kvarning.

Jon Hanssons receptsamlingar och vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Settlin finns nu på Tastelines hemsida. Så även alla recept från Viktklubb.se.

–?Aftonbladets vindatabas hamnar hos oss. Den blir större och mer lättsökt. Det är stort för oss att få en bit av Aftonbladets otroliga trafik, säger Magdalena Kvarning.

Och matbevakningen blir nu mer komplett än någonsin.

–?Tasteline är bäst och störst på mat, och ett känt varumärke för matintresserade. De har riktiga matproffs. Vi får en helt annan uppbackning med ett sådant drömteam, säger Malin Kaldo, featurechef på aftonbladet.se.

Så lagar du Sveriges populäraste kyckling

Fannys örtkyckling allt-i-ett

Ingredienser för 4 portioner

4-5 frysta kycklingklubbor

Olivolja att smörja formen med 1 st zucchini, ca 200 g

2 st röd lök, i klyftor

2 st röd paprika

3 st morötter, i bitar

4 st potatisar, medelstora (kan uteslutas)

15 st svarta oliver

8 st vitlöksklyftor, skalade

2 tsk flingsalt (knappt)

Svartpeppar från kvarn

1 msk torkad timjan

2 tsk rosmarin, torkad

3 dl vitt vin, torrt

2 msk olivolja

Några kvistar rosmarin eller timjan

Tillagning

1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyft-or. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden.

2. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader 50-60 min-uter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.

3. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.

Fotnot: Recept från ”Under valnötsträdet” (Trio förlag) av Anna och Fanny Bergenström.