Fick dödskyss - av sin egen orm

Publicerad 2011-06-30

Kobrauppfödare dödad av sitt husdjur

För ett par dagar sedan berättade Luke Yeomans i TV hur hans kungskobror aldrig skulle skada honom. Han pussade en av dem framför kamerorna för att visa hur trygg han var med dem.

I går dog han efter att ha blivit biten av en av dem.

I 30 år hade Luke Yeomans, 47, från Eastwood i England, fött upp kobror bakom sitt hus. I helgen hade han tänkt öppna reservatet för allmänheten. Nu blir det inte så.

Luke Yeomans dog på onsdagen av en hjärtattack efter att ha blivit biten av en av sina kelgrisar.

– Det är en tragedi. Han ägnade sitt liv åt kungskobrorna, och sa att de aldrig skulle bli utrotningshotade så länge hans reservat fanns, berättar en granne för The Sun.

Berättade om sin passion

Bara dagar innan dödshugget hade Luke Yeomans själv berättat i BBC om sin passion för sina djur, och hur de inte var farliga för honom.

– De vet att de får mat och vatten av mig, så de anstränger sig inte för att skada mig så länge jag inte skadar dem, sa han då.

För att bevisa hur bra han kom överens med sina kelgrisar poserade Yeomans när han pussar en av dem.

Irwin från Eastwood

I området var Yeomans känd som Steve Irwin från Eastwood, efter den australiske djurfantasten, som för några år sedan dog efter att ha blivit stungen av en stingrocka.

– Folk säger att jag är galen. Jag tycker att det jag gör är bra. Jag sköter en uppfödning av kungskobror som ett säkerhetsnät – jag ser till att de inte blir utrotade, sa han själv.

Yeomans hade 20 vuxna kungskobror och fyra ungar men planerade att föda upp 100 till, bara i år.

Hittades död bakom huset

Så blev det inte.

Polisen larmades till Yeomans bostad vid 14-tiden i går på eftermiddagen. På baksidan av huset, i reservatet, hittade de honom död. Han hade blivit biten av en av de giftiga kungskobrorna.

Kungskobran är världens längsta giftorm. Ett bett från en kungskobra är giftigt nog att döda en fullvuxen elefant.