Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Två åtalade för mord och mordbrand

Publicerad 2013-01-28

Mannen lämnades svårt misshandlad att dö i villan. Två dagar senare misstänks två män ha återvänt till huset och tänt eld på det.

Först högg de två männen den 41-årige mannen med en kniv och slog honom med en hammare, enligt åklagaren.

Sedan band de fast honom och lämnade honom att dö.

Två dagar senare, den 6 oktober, återvände de och tände eld på den döde 41-åringens villa.

Det var den 6 oktober förra året som brandkåren larmades till trävillan i Uddevallatrakten, där 41-åringens villa stod i lågor.

I ett av rummen hittade rökdykarna 41-åringen död.

Obduktionen av honom visade dock att han hade flera skador, båda stickskador och skador av trubbigt våld, som uppkommit före branden.

Åtalades i dag

Tre dagar efter branden greps två män, 21 och 34 år gamla, misstänkta för mordet. Båda var välkända av polisen sedan tidigare.

I dag åtalades de för mord och mordbrand.

Enligt åklagaren har de "tillsammans och i samförstånd" berövat 41-åringen livet genom att "dels sticka honom med en kniv eller annat vasst föremål i buken, dels slå honom med en hammare eller med ett annat trubbigt våld i ansiktet samt dels genom att – väl medvetna om att han var i mycket dålig kondition – binda honom till händer och fötter med silvertejp."

Hans skador, skriver åklagaren, "i kombination med att han har lämnats åt sitt öde i enlighet med ovanstående har medfört att han avlidit”.

"Hällde bensin på honom"

Två dagar senare återvände de till villan där den döde mannen fanns.

De hällde bensin på honom, och i rummet, och tände på.

En tid efter gripandet av de två männen greps även 41-åringens ex-sambo, misstänkt för att ha beställt mordet på sitt ex.

Men efter fem veckor i häkte släpptes hon och misstankarna avskrevs.