Svensk man konstaterad död efter kraschen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-25

I dag på förmiddagen identiferades ytterligare en av de svenskar som omkom i flygkraschen i Thailand. Den döde är en 20-årig man från Norrbotten.

Utrikesdepartementet (UD) kunde på tisdagen bekräfta att den person som stått som saknad efter olyckan med flight OG269 på Phuket international airport förra söndagen dog i samband med kraschen.

Enligt Christina Palm, tillförordnad generalkonsul, har identifieringsmaterial i form av tandkort och DNA för att identifiera mannen kommit från Sverige och lämnats till utredarna i Thailand. Efter lunch på tisdagen kom beskedet tillbaka till Sverige.

Den döde är en 20-åring från Norrbotten. Hans anhöriga fick beskedet direkt av UD på tisdagen.

Försöker få hem kroppen

För UD:s del återstår nu att så snabbt som möjligt få hem kroppen till Sverige.

– Vi håller på och undersöker hur den omkomne ska föras till Sverige. Vi räknar med att det kommer att gå relativt fort, säger Anna Björkander.

Fyra svenskar fanns med på det thailändska inrikesplanet som kraschade vid landningen i Phuket. Två av svenskarna finns bland de 41 överlevande och kom hem till Sverige för en vecka sedan, medan en man och en kvinna saknades efter olyckan. Kvinnan konstaterades död den 18 september. Även hon var hemmahörande i Norrbotten.