Försvunnen katt jagade på flygplats

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-09-10

Rymde på väg hem från Umeå

Katten Katitzi rymde under en flygtur från Umeå till Stockholm.

Ägarna började ge upp hoppet om att få återse sin fyrbente familjevän. Då kom beskedet att han hållit sig undan bilar och flygplan - och levt gott på råttor på Arlanda.

Katitzi och hans husse skulle flyga från Umeå till Malmö via Stockholm. Vid mellanlandningen fick Stefan Bergmark beskedet att hans katt var försvunnen. Katitzi hade lyckats rymma från sin bur.

– Det är knepigt, de borde verkligen ha checkat att buren var okej. Men han lyckades smita, det är helt otroligt, säger Carolina Thelin, Katitzis matte, till Västerbottens-Kuriren.

En månad senare fanns det inte mycket hopp kvar att få återse Katitzi - tills det ringde från Arlanda. En kvinna i flygledartornet hade nämligen sett Katitzi springar runt på flygplatsen, ställt ut lite mat och till slut fångat in honom. Telefonnumret hittade hon i Katitzis halsband.

Troligen har Katitzi, förutom att undvika att skadas eller bli påkörd av bilar och flygplan, hittat mat under de veckor han var försvunnen. Enligt flygplatspersonalen finns det en hel del råttor i området.

En veterinärundersökning har visat att Katitzi är vid god hälsa. Förutom något skrubbsår så var Katitzi fin i pälsen och verkade må bra, tyckte veterinären.