Harris om Trumps debattutspel: Sluta spela spel

Tina Magnergård Bjers/TT

Katri Artta Svarfvar/TT

Publicerad 2024-08-03 06.40

Republikanernas Donald Trump och Demokraternas Kamala Harris.

Republikanernas presidentkandidat, expresident Donald Trump, säger sig vara överens med högerkanalen Fox News om att debattera mot Demokraternas Kamala Harris den 4 september.

Trump bör sluta spela spel, lyder svaret från Harris kampanj.

Donald Trump skriver i ett inlägg på sin sociala medieplattform Truth Social att debatten den 4 september ska hållas i Pennsylvania, en viktig vågmästarstat.

Vicepresident Harris har tidigare sagt sig vara redo att debattera mot Trump. Men det har varit oklart hur hon ställer sig till den 4 september och Fox News.

”Donald Trump är rädd och försöker backa från debatten han tidigare kommit överens om, och springer direkt till Fox News för att de ska rädda honom”, lyder nu svaret från Harriskampanjens kommunikationschef Michael Tyler.

”Sluta spela”

”Han måste sluta spela spel och komma till debatten den 10 september så som han redan kommit överens om”, fortsätter Tyler enligt AFP.

Tidigare i år kom Trump och president Joe Biden, som då var Demokraternas sannolika kandidat, överens som två debatter, den 27 juni och den 10 september. Bidens katastrofala insats i den första bidrog till att han meddelade att han inte ställer upp för omval – utan i stället förordar Harris.

Därefter har det varit oklart om debattplanen fortfarande gäller. Harris har vid kampanjframträdanden propsat på en debatt och uppmanat Trump att framföra sin kritik ”direkt till henne”.

Enligt Trump har debatten den 10 september, som skulle hållas på kanalen ABC, ställts in då Biden inte längre är kandidat och han själv har en pågående rättslig tvist med ABC.

Intervjuar kandidater

Kamala Harris blev på fredagen formellt presidentkandidat efter att ha samlat tillräckligt stort stöd från partiets delegater i en digital omröstning.

Harris kampanjorganisation kommer under helgen att intervjua sex möjliga kandidater till vicepresidentposten, rapporterar AP.

Dessa uppges vara guvernören i Pennsylvania Josh Shapiro, Arizonasenatorn Mark Kelly, guvernören i Minnesota Tim Walz, guvernören i Illinois JB Pritzker, guvernören i Kentucky Andy Beshear samt transportminister Pete Buttigieg.

Besked om vem det blir väntas på måndag.

ANNONS