Västbanken: Tre uppges dödade av soldater

TT-AFP

Publicerad 2024-05-16

Israeliska soldater med dragna vapen under ett annat ingripande i en ort utanför Tulkarm härom veckan. Arkivbild från den 4 maj.

Tre män har blivit skjutna till döds av israeliska soldater på Västbanken, enligt palestinska myndigheter i det ockuperade området.

Detta ska ha skett vid en större konfrontation i staden Tulkarm i nordvästra Västbanken. De tre dödade männen var alla mellan 20 och 30 år gamla, enligt den palestinska vården där. Ytterligare ett antal personer uppges ha blivit skadade.

När det palestinska nyhetsorganet Wafa rapporterar om händelsen beskrivs det som att drabbningarna skedde till följd av en israelisk räd i Tulkarm strax efter midnatt lokal tid.

Tidigare på onsdagen kom palestinska rapporter om att en man hade dödats vid en vägspärr utanför staden Ramallah, i samband med att tusentals palestinier samlades på årsdagen för det de kallar nakba, ”katastrofen” – den stora flykten eller fördrivningen av palestinier som skedde vid staten Israels grundande för 76 år sedan.

Vid sidan av kriget som rasar i Gaza har minst 500 palestinier dödats av israeliska soldater eller bosättare på Västbanken, enligt den palestinska vårdens uppgifter. Under samma period har minst 20 israeler dödats i palestinska attacker, enligt AFP:s beräkning.

ANNONS