Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Misstänks ha mördat elva kvinnor – snart inleds rättegången

Publicerad 2011-06-06

Anthony Sowell, till höger.

Polisen hittade elva kvinnokroppar gömda i Anthony Sowells hus.

Den misstänkte seriemördaren kan ha härjat i Cleveland under två års tid – utan att bli upptäckt.

Nu utreds om ännu fler kvinnor kan ha fallit offer för 51-åringen.

I dag påbörjades tillsättningen av jurymedlemmar inför rättegången mot den misstänkte seriemördaren Anthony Sowell i Cleveland.

Enligt CNN beräknas rättegången inledas inom kort och förväntas pågå i sex till åtta veckor. Sowell nekar till anklagelserna om våldtäkt och mord och skyller på tillfällig sinnesförvirring.

Kände lukten

Det var i oktober 2009 som polisen hittade kvarlevor efter 11 kvinnor i åldrarna 25 till 52 i Sowells hus.

Då hade vissa kroppar legat där under två års tid. Grannarna hade länge känt en rutten stank runt gården, men trott att den kom från en närliggande korvfabrik. Dessutom hade vissa av offren hade aldrig anmälts försvunna.

Upptäckte blodstänk

I slutet av 2008 anmälde Gladys Wade att hon utsatts för ett våldtäktsförsök av Sowell, och polisen påbörjade en utredning. En av polismännen upptäckte blodstänk på tapeterna och i trappan hemma hos Sowell. Men anklagelserna avskrevs då Glayds Wade drog tillbaka sin anmälan.

Ytterligare sex kvinnor hann försvinna innan ännu en kvinna anmälde Sowell för våldtäktsförsök.

Hittades på vinden

Anthony Sowell greps i september 2009 och när polisen genomförde en husrannsakan hittade de två ruttnande lik på vinden. Detta var de första av totalt elva kroppar som hittades på olika ställen runt huset. De flesta kvinnor hade strypts till döds.

Åklagaren Bill Mason utreder nu om det kan finnas ännu fler offer. Tillsammans med en coldcase-grupp går han igenom 75 fall av försvinnanden och ouppklarade mord för att se om Anthony Sowell kan vara gärningsmannen.