Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-10-11

Delar serieledningen efter 7–2 mot Nybro

Västerås IK fortsätter att imponera i hockeyallsvenskan.

Nu besegrades Nybro på bortaplan med klara 7–2.

– Vi gör en helgjuten insats från Johan Thalberg i målet till siste man, säger Västerås assisterande tränare Lars Ivarsson till vlt.se.

Tvåmålsskytt Sebastian Meijer gjorde två mål mot Nybro.

Redan efter 4.11 kom ledningsmålet. Jonas Leetma sköt och Markus Söderkvist styrde in 0–1. Efter tio minuter svarade Stefan Hellkvist för en individuell prestation och var ypperligt nära att raka in utökningen. VIK fortsatte att skapa chanser och fyra minuter efter Kalle Olssons jättemöjlighet hittade Rikard Ekström Sebastian Meijer som klippte in 0–2. Den snabbe forwarden var framme igen. Tidigt i den andra perioden gjorde Meijer 0–3.

Gästerna öste på framåt och brände även flera frilägen. Siffrorna var i underkant.

Men målen skulle till slut trilla in på riktigt allvar. Patrik Berglund gjorde 4–0 med hjälp av ett direktskott.

1–4 gjorde Rikard Ekström men ledningen var aldrig hotad. Och även om VIK slarvade lite spelmässigt i slutet av perioden stod det hela 1–5 på tavlan inför slutperioden. Kalle Olsson och Andreas Lind såg till att segern skrevs till 2–7.

– Klockrent genomförd match. Vi gör fina mål, vi gör flera mål i powerplay, vi håller tätt i boxplay och det var lugn och ro i leden, säger Lars Ivarsson till vlt.se.

Malmö, Västerås, Rögle och Leksand toppar tabellen. Samtliga lag har 19 poäng.

Första perioden: 0–1 (4.11) Marcus Söderkvist (Jonas Leetma, Patrik Berglund) spel fem mot fyra, 0–2 (14.34) Sebastian Meijer (Rikard Ekström, Stefan Hellkvist) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–3 (1.17) Sebastian Meijer (Stefan Hellkvist, Kalle Olsson), 0–4 (9.34) Patrik Berglund (Jonas Leetma, Patrik Juhlin) spel fem mot fyra, 1–4 (16.28) Mike Erickson, 1–5 (17.37) Patrik Juhlin (Marcus Söderkvist, Patrik Berglund) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–5 (2.37) Andreas Elofsson (Michael Irani, David Algulin), 2–6 (9.00) Kalle Olsson (Stefan Hellkvist), 2–7 (11.19) Andreas Lindh (Kalle Olsson, Sebastian Meijer) spel fem mot fyra.

Skott: 25–20 (9–5, 10–5, 6–10).

Utv, Nybro: 8x2. Västerås: 10x2.

Domare: Martin Brolin, Hässleholm.

Publik: 1486.