Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Polisen i Arvika blir tv-serie

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-15

Jarowskis förslag uppe hos Rikspolisstyrelsen

Tystnad, tagning! Polisen i Arvika kan snart bli tv-stjärnor.

Tv-produktionsbolaget Jarowskij vill göra tv-serie om polisarbetet i Arvika. Nu ska Rikspolisstyrelsen ta ställning till förslaget.

– Vi ser positivt på projektet, säger Patrik Danielsson, polischef i Västvärmland.

Diskussionerna mellan Arvikapolisen och Jarowskij har pågått länge och testfilmningar har redan gjorts. Nu är det upp till Rikspolisstyrelsen att godkänna projektet. I så fall ska inspelningarna börja i vår och tv-serien börja sändas hösten 2008.

– Jarowskij valde Arvika på grund av den fina naturen och så ville de skildra polisen i en mindre stad eftersom de får syssla med så många olika saker, säger Yvonne Carlsten informationschef vid Värmlandspolisen.

Varför är projektet intressant för er?

– Det skulle vara ett bra sätt att marknadsföra oss själva och ge en mer sann bild av vårt arbete. Vi vill visa att polisarbetet även innehåller mjuka delar som möten med människor, säger Yvonne Carlsten.

Exakt hur produktionsarbetet ska se ut är inte klart men Jarowskij vill helst att en liten grupp poliser avsätts för arbetet.

– Journalisterna kommer inte kunna vara med hela tiden. De kan till exempel inte följa med i polisbilarna av säkerhetsskäl, säger Yvonne Carlsten.

Patrik Danielsson, polischef i Västvärmland ser mycket positivt på projektet.

– Tv-serien skulle också kunna visa på de problem som polisen på landsbygden handskas i jämfört med polisen i storstäder.

Vad då för slags problem?

– Polisen på landsbygden kommer mycket närmare invånarna på gott och ont. Om jag griper en man kanske det visar sig att vi har barnen på samma skola, säger Patrik Danielsson.

Hur ser Arvika-poliserna på förslaget?

– De har varit mestadels positiva. Men sen kanske inte alla vill medverka i framför kameran, säger Patrik Danielsson.