Klassiska chatten går i graven

Uppdaterad 2014-11-01 | Publicerad 2014-10-31

Klassiska chattprogrammet MSN Messenger hade sina glansdagar under 00-talet och har sakta men säkert försvunnit ur folks minnen. Vid midnatt försvann chatten för alltid – i hela världen.

Microsoft har varit tydliga med att Messenger ska läggas ner men det har dröjt för dem att ge ett exakt datum. Tidigare i höst kunde sajten The Verge avslöja att sista oktober blev klassiska chattens sista dag, globalt. Tjänsten har försvunnit i lagom takt men har fortsatt varit stort i Kina. Men 31:e oktober blev chattens allra sista dag.

Messenger såg dagens ljus 1999 och blev snabbt enormt populärt bland ungdomar. Tjänsten utvecklades men mot slutet av 00-talet minskade användarnas intresse. Nu ska Messenger ersättas av Skype, enligt Microsoft.

Efter att vi publicerat texten har läsare hört av sig till redaktionen och berättat om sina Messenger-minnen. Flera läsare har träffat sina partners via chatten eller hamnat i storbråk på grund av meddelande som skickats till fel person. Hur minns du MSN Messnger? Skriv i kommentarerna här under!