Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Begärd häktad misstänkt för dubbelmordet

Publicerad 2013-05-07

Den 44-årige mannen som misstänks för dubbelmordet på det äldre paret i Göteborg begärdes i dag häktad.

Mannen nekar till anklagelserna som riktas mot honom.

– Han förnekar brott, säger förundersökningsledaren Niklas Högdén.

44-åringen misstänks för det brutala dubbelmordet i Backa på Hisingen i söndags. Som Aftonbladet tidigare rapporterat greps mannen under söndagskvällen efter att grannar och boende känt i gen honom och kunnat peka ut honom för polisen.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord.

"Bedömer utredningsläget som gott"

Kammaråklagare Niklas Högdén, som leder förundersökningen, lämnade idag in en häktningsframställan gällande 44-åringen. Häktningsförhandlingen kommer att ske under förmiddagen i morgon.

– Jag bedömer utredningsläget som gott. Jag kommer att begära honom häktad som på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre graden, säger Niklas Högdén.

Polisen uppger fortfarande att det inte finns någon känd relation mellan den misstänkte gärningsmannen och det mördade paret. Aftonbladet kunde emellertid i går avslöja att paret tidigare hade blivit hotade av mannen, som tidigare bott i området.
– Det var länge sedan men jag minns att hon upplevde honom som hotfull, sa en granne.

Tidigare dömd för våldsbrott

Utredarna vill inte kommentera uppgifterna om hot.

– Jag vill inte gå in på några detaljer.
Den mordmisstänkte 44-åringen är numera skriven i en annan stadsdel, några kilometer från brottsplatsen. Mannen, som är storväxt och sysslar med bodybuilding, är tidigare dömd för våldsbrott.
I januari 2009 dömdes han för misshandel och olaga hot på ett gym och i mars 2011 för en misshandel med rasistiska förtecken, även den gången på ett gym. Påföljderna för brotten 2009 och 2011 blev villkorlig dom, samhällstjänst och böter.