Tusentals i kvällens fackeltåg mot våldet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-02

"Folk tycker naturligtvis inte att det är roligt det som hänt i deras kvarter"

Ett fackeltåg mot våldet samlade upp emot 2000 personer i Länsmansgården i Göteborg.

Längst fram gick den mördade Elin Krantz föräldrar och syskon.

– Tåget är flera hundra meter långt. Polisen hade inte räknat med att det skulle bli så stort, säger Karin Östman, Aftonbladets reporter på plats.

Hon berättar att tåget avgick från platsen där 27-åriga Elin Krantz mördades och kommer röra sig de cirka två kilometerna ner till Vårväderstorget i Biskopsgården för att sedan vända tillbaka till mordplatsen.

Stämningsfullt

– Initiativtagaren kommer från Länsmansgården men folk har kommit hit från hela Göteborg. Det är stämningsfullt. Även om det inte blivit helt mörkt än lyser facklorna tydligt, rapporterar Karin Östman.

Initiativet till tåget togs på Facebook av den 36-åriga Therese Hallqvist som har bott i Länsmansgården i hela sitt liv. Folk i alla åldrar deltar för att manifestera mot våldet som drabbat området hårt den senaste tiden.

– Folk tycker naturligtvis inte att det är roligt det som hänt i deras kvarter, säger Karin Östman.

Rasmus familj på plats

Förutom Elin Krantz, som mördades nära spårvagnshållplatsen vid Temperaturgatan, försvann även 19-åriga Rasmus Johansson inte långt därifrån.

Polisen utesluter inte att även han utsatts för ett brott och Rasmus Johanssons familj var på plats när fackeltåget avgick vid 18-tiden.