Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Mördade gravid flickvän – livstid fastställs

Uppdaterad 11.37 | Publicerad 11.03

Göta hovrätt i Jönköping.

Göta hovrätt fastställer livstidsdomen mot en 22-årig man som mördade sin gravida flickvän i Örebro.

Den 20-åriga kvinnan var gravid i sjunde månaden när hon hittades mördad i sin lägenhet i centrala Örebro den 29 april förra året. Den rättsmedicinska undersökningen visar att hon utsattes för utdraget strypvåld.

22-åringen greps redan samma dag misstänkt för mordet. Mannen har hela tiden nekat, men han binds till gärningen genom en lång rad indicier.

”Det har varit fråga om en omfattande utredning. Det samlade värdet av de bevis som lagts fram i målet är så högt att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen dödade kvinnan”, säger rättens ordförande, hovrättslagmannen Carina Tolke, enligt ett pressmeddelande från Göta hovrätt.

Åklagaren har gjort gällande att mordet är hedersrelaterat, då mannen inte ville berätta om relationen med kvinnan för sin familj. Hovrätten anser dock inte att det är bevisat att mannen hade ett hedersmotiv, eftersom uppgifterna i målet pekar åt olika håll i de delarna. Domstolen kommer dock ändå fram till att mannen ska dömas till livstid.

Försvårande omständigheter är bland annat att det varit fråga om ett utdraget händelseförlopp, samt att mordet även innebar att fostret dog.