Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Lekande barn fann likdelar på stranden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-01

De två systrarna lekte på stranden när de gjorde den otäcka upptäckten. Polisen finkammade sedan stranden efter fler likdelar. Under kvällen kommer man att gå runt i området och knacka dörr.

De lekande barnen på stranden i samhället Arbroath på skotska östkusten gjorde en makaber upptäckt på tisdagen.

På stranden låg likdelar från en kvinna, bland annat ett huvud i en plastpåse.

Polisen satte direkt in stora resurser för att försöka komma fram till vem kvinnan är. En rättsmedicinsk undersökning av likdelarna kanske kan ge fler ledtrådar.

Enligt polisen i den skotska orten norr om Dundee hittades likdelarna av två unga systrar som lekte vid vattnet.

– De hittade vad som verkar vara ett kvinnohuvud inuti en plastpåse, säger en talesman för polisen till Sky News.

Dessutom hittade barnen en hand i närheten.

Letar spår på stranden

Stranden, som populär för motion och social samvaro bland invånarna i Arbroath, har nu spärrats av och polisen har samlat in likdelarna för att ytterligare kunna analysera dem. Samtidigt letar teknisk personal igenom stranden noggrant efter fler spår av kvinnan.

Enligt Graham McMillan på polisen i Tayside finns det ingen på listan över försvunna personer som i nuläget passar in på likdelarna.

– De närmsta timmarna ska vi gå runt och knacka dörr i området och vi uppmanar alla som rastar sina hundar eller motionerar här att höra av sig, säger McMillan till The Scotsman.

Barnen ”relativt upprörda”

Barnen är enligt uppgift ”relativt upprörda”, men mår bra och har avböjt att få professionell hjälp.

– Jag blev chockad och bestört när jag hörde om den här tragedin i vår egen stad. Det är sådant här som händer i storstäder, jag hade aldrig trott att det skulle hända här. Jag känner med de två barnen. Det måste ha varit hemskt att se något så otäckt vid så ung ålder, säger ordföranden i kommunfullmäktige i Arbroath, Patricia Millar till The Scotsman.