Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Barnsexhärva i Södertörn sväller

Publicerad 2011-09-02

Han är också 41 år gammal.

Och han misstänks också för att ha våldtagit barn.

Nu växer pedofilhärvan som nystats upp söder om Stockholm.

Den gigantiska brottutredningen sväller nu allt mer.

Känner inte varandra

Sedan polisen granskat det stora materialet som hittades i den redan häktade 41-åringens dator, har ytterligare en 41-åring dykt upp.

Förra lördagen greps han,och häktades i tisdags misstänkt för våldtäkt mot barn. Offret är en flicka som är strax under 15 år.

– Det verkar inte som om dessa två män känner varandra, utan han har hittats i materialet som ett sidospår, säger Södertörnspolisens presstalesman Hesam Akbari till Aftonbladet.

Ännu fler kan finnas

– Vi utesluter inte att fler kan komma fram i samband med att vi går igenom alla tips och det här stora materialet som hittills finns i utredningen, säger Hesam Akbari.

Enligt Akbari har flera barn anmält att de blivit kontaktade och utsatta för olika typer av sexbrott, däribland våldtäkt, av ytterligare personer än de två 41-åringarna.

– Men hittills är det inte aktuellt för oss att gripa någon ytterligare.

Under förra veckan skickade polisen ut 800 mejl till alla de adresser som påträffats i den först misstänkte mannens dator.

Tips strömmar in

Fram till i dag har drygt 60 tips kommit in, både från barn och föräldrar.

– Flera av tipsen är högintressanta, säger Hesam Akbari.

För en vecka sedan gick Södertörnspolisen ut och berättade att minst 50 minderåriga flickor hade blivit utsatta för sexualbrott på nätet av en 41-årig man från Haninge, som sitter häktad sedan april. Man gick också ut med ett massmejl till 800 adresser för att försöka få kontakt med fler av hans offer.

Hörs på barnhus

Alla barn som ingår i utredningen hörs på speciella barnhus eller barnrättscenter som finns inom Stockholms län. Där finns polis, åklagare och personal från barn- och ungdomspsykiatrin samlade.

– Det är för att barnen inte ska behöva berätta samma historia om och om igen. En stor del av det här arbetet handlar om att skapa en relation till de här barnen. Ofta finns skuld och skam som försvårar för dem att berätta, säger Hesam Akbari.