Blev knivhuggen – stämmer dejtingsajt på mångmiljonbelopp

Publicerad 2013-01-26

Mary Kay Beckman trodde att hon skulle få ett "stabilt och kärleksfullt" förhållande när hon sökte kärleken på Match.com.

I stället kom hon i kontakt med en man som försökte mörda henne.

Nu kräver kvinnan 65 miljoner kronor i skadestånd – från dejtingsajten.

Amerikanska Mary Kay Beckman, 50, från Las Vegas träffade Wade Ridley, 53, via dejtingsajten Match.com i september 2010. De träffades dock bara några gånger innan hon valde att bryta kontakten.

Det kunde Ridley inte acceptera.

Har opererats flera gånger

Fyra månader senare – sent på kvällen den 21 januari 2011 – bröt han sig in i hennes garage och gömde sig. Sedan knivhögg han sin tidigare dejt ett tiotal gånger. När kniven gick sönder hoppade han på hennes huvud, skriver The Huffington Post.

Mary Kay Beckman överlevde, men har opererats flera gånger för att rädda sin hörsel och sin syn. Läkare har också fått ersätta en del av hennes skalle och reparera hennes käke.

Nu stämmer hon dejtingsajten på nära tio miljoner dollar, nästan 65 miljoner kronor.

"Nätdejting är inte säkert"

Beckman tycker att sajten fick henne att tro att hon skulle få ett "stabilt och kärleksfullt förhållande med en annan medlem" och att Match.com inte varnade henne för risken att träffa någon som inte har intentionen att hitta en livskamrat utan "offer att döda eller våldta", skriver Time.

– Jag tycker inte att nätdejting är säkert för kvinnor eller män, säger hon till tv-kanalen KLAS, enligt The Huffington Post, och menar att sajten borde ha samma typ av varningar som finns på till exempel cigarettpaket för att synliggöra riskerna med nätdejting.

Kallar stämningen absurd

Match.com skriver i uttalande att det Beckman utsattes för var horribelt, men kallar stämningen absurd och menar att sajten inte kan hållas ansvarig för hur en "sjuk person" agerar.

Wade Ridley greps misstänkt för mordförsöket i februari 2011.

I förhör berättade han för polisen att han blev så arg över när Beckman bröt kontakten med honom att han ville döda henne, skriver The Huffington Post.

Men han hann aldrig åtalas för brottet – i häktet tog han sitt eget liv.

ANNONS