20-årige Gabriel mystiskt försvunnen

Uppdaterad 2013-10-04 | Publicerad 2013-09-06

Småbarnspappan Gabriel Holmdahl, 20, har varit spårlöst försvunnen i tre veckor.

Samtidigt som organisationen Missing people utlyser nya skallgångar står polisen handfallen inför det mystiska försvinnandet.

– Situationen efter att Gabriel försvann går inte att beskriva, säger systern Celine Holmdahl, 22.

Gabriel Holmdahl, 20, försvann spårlöst på eftermiddagen den 14 augusti. Senast han sågs var vid en galleria i Lidköping.

– Två dagar senare anmälde vi honom försvunnen. Det var då vi kände att något var konstigt. Jag hörde mig för bland vänner om de hade haft kontakt med honom, men det var ingen som hade det, säger systern Celine Holmdahl, 22.

I går var det tre veckor sedan Gabriel Holmdahl försvann. Ingen har hört ett knyst från honom.

Polisen står handfallen

Missing people är sedan en tid tillbaka inkopplad i ärendet. I tisdags sökte 125 personer efter Gabriel Holmdahl i området kring Filsbäck utanför Lidköping.

– Vi gjorde några fynd och några av dem har lämnats över till polisen. Men det var inget extraordinärt, säger Morgan Nordlander, operativ chef för Missing people i Skaraborg.

I dag utlyste Missing people en ny skallgång som ska ske i Lidköping på lördag.

Polisen har fått in många tips om Gabriel Holmdahls försvinnande, men än så länge står de handfallna.

– Vi vet inte vad som har hänt. Vi har en tät kontakt med hans anhöriga och försöker spåna efter alla möjligheter, säger Maria Johansson på polisen i Lidköping.

I nuläget misstänker polisen inget brott.

– Vi jobbar helt öppet eftersom vi inte vet så mycket, säger Maria Johansson.

”Totalt hemsk känsla”

För syskonen Celine och Emanuel Holmdahl har tiden efter Gabriels försvinnande varit outhärdlig. De känner att utredningen står stilla och ovissheten gör det svårt att ta sig igenom vardagen.

– Situationen efter att Gabriel försvann går inte att beskriva, det är det värsta vi varit med om hela familjen. Det är som att det inte händer på riktigt. Det är en totalt hemsk känsla, säger Celine Holmdahl.

– Gabriel är för mig världens mest fantastiska människa. Han är glad och en person som bryr sig väldigt mycket.

Celine Holmdahl bor för tillfället hos Gabriels flickvän Isabelle Täng, som också är mamma till Gabriels nio månader gamla bebis Viggo. Familjen har satt upp lappar på Gabriel runt om i Lidköping och i kringliggande städer.

– Vi gör det Gabriel skulle ha gjort för oss, säger Emanuel Holmdahl.

Har du uppgifter om Gabriel Holmdahls försvinnande? Ring polisens på telefonnummer 114 14.