Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Så blev han ”sexrektorn”

Publicerad 2012-05-31

Anders, 56: De här tre åren får jag aldrig igen

Anders Karlsson tryckte på ”gilla-knappen” på ­Facebook.

Sedan var han ”sex­rektorn” med hela svenska ­folket och fick sparken från jobbet.

I kväll berättar han om mardrömmen i ”Tv3 Dokumentär”.

Anders Karlsson, 56, fick en chock när han läste om skandalen med ”sexrektorn” i Luleå. Under artikeln visades en suddig bild på honom själv – med uppknäppt skjorta.

– Jag trodde någon skämtade med mig, säger han.

Historien började med att Anders Karlsson blev uppringd av en journalist på ­Nyheter 24. Journalisten frågade om han var med i ­någon sexgrupp på Facebook. ­Anders Karlsson är med i fler än 500 grupper på ­forumet, vissa har han gått med i på skämt.

Bland de han gått med i ­eller tryckt ”gilla” på fanns ”Vi som är sexgalningar” och ”Sexgillare”, berättar han.

– Men de där grupperna har inget med sex att göra, de är harmlösa skämtgrupper.

Fick skadestånd

Nyheten om skandalrektorn slogs upp stort i media och Anders kände sig kränkt.

– Två dagar senare avskedade de mig utan att ha kontrollerat uppgifterna. Det var ju helt absurt. Om jag ­hade varit med i några sexgrupper skulle jag ju inte valt att skylta med det, säger han.

Skolan tyckte att bilderna, samt att han var med i grupp­erna, skadade skolans anseende. Anders Karlsson har kämpat i snart tre år med att få upprättelse. I mars fick han, efter flera överklaganden rätt till skadestånd och månadslöner för tiden han inte kunnat ­arbeta. Han är fortfarande arbetslös och anser att publiceringen har kostat honom tre dystra år.

Förlorade år

– Folk är rädda för att anställa mig, de tänker förmodligen att ”vi kan inte ha den där sexgalningen här”. Nu har jag fått viss upprättelse men de här senaste tre åren får jag aldrig igen, säger han.

Fotnot: ”Tv3 Dokumentär” sänds i kväll, 20.00.