Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Niklas byggde piratskepp till barnen – av gammalt virke

Publicerad 2015-11-27

”Tog tre veckor – blev som terapi”

Niklas Andersson från Hedemora gick hemma sjukskriven från jobbet. Då passade han på att bygga ett stort piratskepp av gammalt rivningsvirke.

– Det tog nog tre veckor totalt, även om jag inte byggde varje dag, säger han till Aftonbladet.

När hans sambo föreslog att de skulle köpa en liten båt som barnen kunde leka i på gården valde Niklas Andersson, 29, en annan väg.

– Först tyckte hon att vi skulle köpa en eka eller nåt, men då tänkte jag att jag bygger ett skepp istället, säger han till Aftonbladet.

”Blev lite som terapi”

Materialet blev gammalt rivningsvirke och Niklas använde inga avancerade verktyg eller hjälpmedel.

– Jag har haft en sticksåg, hammare och spik. När jag byggde den där var jag hemma sjukskriven så det blev lite som terapi. Det tog nog tre veckor totalt, även om jag inte byggde varje dag.

Gillas av tiotusentals på Facebook

Niklas syster Josefin frågade om hon fick lägga upp bilder på skeppet i Facebookgruppen ”Återbruka mera” där användarna laddar upp olika typer av hemmabyggen. På fredagsmorgonen hade inlägget fått över 14 000 gilla-markeringar.

– Jag tycker det är riktigt roligt att folk verkar tycka det är lika fint som vi gör, säger Josefin Andersson och fortsätter:

– Jag blev riktigt glad framför allt för min brors skull för som många skrivit så har han faktiskt skapat ett mästerverk och det vill jag att han ska veta att folk tycker.

Vissa har till och med frågat om de får komma och leka i piratskeppet med sina barn.

– Den står ju hemma på gården, så det är nog inte så lämpligt, säger Niklas och skrattar.

ANNONS