Detonation vid bil i Malmö

Uppdaterad 2015-07-28 | Publicerad 2015-07-17

Vid 21.10 hördes en hög smäll i Malmö.

Enligt polisen inträffade en detonation i anslutning till en bil.

– Våra tekniker och bombskyddsgruppen är på väg till platsen, säger Maya Forstenius på polisen i region Syd.

Enligt Maya Forstenius, pressinformatör vid polisen i region Syd, ska en polispatrull i närområdet ha hört en hög smäll och snabbt tagit sig till Branteviksgatan i Malmö.

Där hittades en bil med skador från en detonation. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med detonationen.

– Jag har inga detaljer i nuläget förutom att det har varit en detonation i anslutning till en bil. Vi vet inte vad det är som har smällt och det är därför som vi skickar ut våra tekniker och bombskyddsgruppen. De är på väg till platsen nu, säger Maya Forstenius vid 21.30-tiden.

Skador på flera bilar

Detonationen ska ha varit kraftig och bilens skador beskrivs som omfattande. Två bilar i närheten ska också ha fått skador.

– Det handlar om rutor som krossats i samband med detonationen, troligtvis på grund av tryckvågen, säger Maya Forstenius.

Vid 23-tiden var området fortfarande avspärrat.

Allmänfarlig ödeläggelse

Den senaste tiden har det varit flera fall där handgranater exploderat i centrala Malmö. Vad som är orsaken till smällen i det här fallet är för tidigt att säga, enligt polisen.

– Vi får invänta den tekniska utredningen. Initialt rubriceras händelsen som allmänfarlig ödeläggelse, säger Maya Forstenius på polisen i region Syd.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln