Duka fint till jul

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-14

Stilrent vitt eller klassiskt rött

Stilrent Vitt och silver gör så att julen gnistrar.

Lägger du ner lite extra tid och kraft vid din dukning, kommer maten garanterat att smaka bättre.

Den goda julen blir helt enkelt ännu godare.

Välkommen till bords.

Vitt är stilrent och vackert i juletider, att våga blanda in silver gör att det gnistrar extra fint kring släkt och vänner.

På bilden ovan har vi valt att duka med:

Andra silverdetaljer som gör sig fint i en ”is- och frost­dukning” är till exempel silver­sprejade kottar. Super­enkelt!

Klassiskt En röd dukning med gulddetaljer förhöjer julkänslan.

Rött är julens färg nummer ett, och med rött blir dukningen vackert klassisk. Guld ger en extra knorr och gör dukningen festligare.

På bilden här intill syns följande:

Om du inte känner för att vika fina servetter så kan du alltid ta pepparkaksformar och dra igenom servetten i! Vips så har du en läcker servettring med äkta julkänsla.

Vik en fransk lilja

Bryt till de röda servetterna till ”Nisseluvor”. Det är betydligt enklare att vika än vad det ser ut. Ha ett strykjärn till hands under servettvikningarna, det underlättar för att få snyggare brytningar.

Gör så här:

1. Vik ut hela servetten. Vik den sedan på diagonalen.

2. Vik båda hörnen mot spetsen.

3. Vik upp nedersta hörnet lite nedanför mitten.

4. Vik ner samma hörn mot den uppvikta kanten.

5. Vänd servetten och fäst flikarna i varandra.

6. Vänd servetten. Vik ner de yttre flikarna och stick ner dem i den uppvikta kanten.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln