Makaroner istället för fredagsmys

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-07

Kari och hans sambo två av de drabbade – ”Helt plötsligt var det tomt på kontona”

När Kari Kurppa i Bålsta skulle fredagshandla gick det inte att betala med kortet.

– Både mitt och sambons konton var tomma, säger Kari. Så istället för fredagsmiddag fick vi koka makaroner och ta upp köttbullar ur frysen, säger han med ett trött skratt.

Det var i kön i mataffären som han gjorde den obehagliga upptäckten.

När Kari kom hem och loggade in på sitt internetkonto på Handelsbanken upptäckte han att det försvunnit runt 4000 kronor från sitt konto och ännu mer från sambons konto. När han försökte ringa till Handelsbanken och internetsupporten gick det inte att komma fråm.

– De var väl förmodligen helt nedringda.

Han försökte ringa och överföra pengar, men inte heller det gick att genomföra.

– Så det blev inget handlat. Och nu är ju affärerna stängda. Vi får åka dit i morgon istället – om vi har fått tillbaka våra pengar, säger Kari.

Johan Lagerström, presschef på Handelsbanken, säger att det är upp till varje kundkontor att avgöra om de ska ersätta eller kompensera sina kunder för de eventuella obehag som bankens misstag kan ha orsakat.

– Jag kan utan problem sätta mig in i Karis och hans sambos situation. Det är extremt obehagligt och jag känner att varje enskilt fall är ett fall för mycket. Det räddar inte deras fredagskväll, men vi beklagar verkligen det inträffade, säger han.