Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Orvar

Man släpade kvinna efter traktor – döms till fängelse

Publicerad 2023-06-21

En 56-årig man band fast en kvinna vid en traktor och släpade hennes kropp i lera i slutet på december.

Kvinnan skadades så allvarligt att hon var nära att dö – men att det var mannens syfte har inte gått att bevisa.

Därför dömdes mannen endast till tre års fängelse för grov misshandel.

Den 29 december förra året hittades en kvinna i 50-årsåldern vid en grusväg i närheten av en gård utanför Malmö av en taxichaufför som körde förbi. Hon var nerkyld och fördes med ambulans till sjukhus.

Enligt åtalet orsakades hon ”hudavskrapningar och blånader över kroppen, hypotermi och hjärtstopp. Fara för brottets fullbordan har förelegat.”

De tre blev berusade och enligt männen avvisades kvinnan från gården. Ingen av de tre säger sig minnas vad som sedan hänt.

– Den här gärningen har varit oerhört traumatiserande för min klient och kommer troligtvis att ha en livslång påverkan på henne, sa kvinnans målsägandebiträde när mannen åtalades för försök till mord.

Det gick inte att bevisa att han försökte döda henne och därför dömdes han för grov misshandel till istället. Påföljden blir tre års fängelse. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 160 000 kronor.

Den 56-årige mannen.

Film del av bevisningen

Kvällen då det hände träffade hon en gammal pojkvän, en 53-årig man och hans släkting, den 56-årige mannen. De skulle grilla korv och dricka öl tillsammans.

Men istället för att ha en trevlig kväll började de tjafsa och hon misstänks ha slängts ut, visar ljudinspelningar som använts som en del av bevisningen.

Inledningsvis var två män misstänkta, men bara den 56-årige mannen åtalades.

Malmö tingsrätt har tagit del filmsekvenser från gården från händelsen den kalla decembernatten.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln