Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Ivana Trump är död

Publicerad 2022-07-14

Ivana Trump, Donald Trumps första fru, är död, rapporterar ABC News.

”Vår mor var en fantastisk kvinna. En kraft i affärer, en atlet i världsklass, en strålande skönhet, en omtänksam mor och vän” skriver familjen i ett uttalande.

Ivana Trump växte upp i Tjeckoslovakien och gifte sig med Donald Trump 1977. Paret skilde sig sedan 1992. Tillsammans har de barnen Donald Jr, Ivanka och Eric Trump.

”Trump var en överlevare. Hon flydde kommunismen och omfamnade detta land. Hon lärde sina barn kurage och tuffhet, medkänsla och beslutsamhet. Hon kommer att vara mycket saknad av sin mor, sina tre barn och tio barnbarn” skriver familjen i ett uttalande enligt ABC News.

Tidigare presidenten Donald Trump hyllar sin tidigare fru som en ”fantastisk, vacker och otrolig kvinna” på sin egen plattform Truth Social.

”Hennes tre barn var hennes stolthet och glädje. Hon var så stolt över dem, precis som vi alla var så stolta över henne” skriver han.

Enligt ABC News ska Ivana Trump ha hittats medvetslös i sin lägenhet på torsdagen. New York-polisen och rättsläkare utreder dödsorsaken, men enligt lokal räddningstjänst ska det ha handlat om ett hjärtstopp, skriver nyhetskanalen.

Ivana Trump blev 73 år gammal.

Ivana Trump.
Donald Trump tillsammans med Ivana Trump 1991.

Följ ämnen i artikeln