Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sibylla

Båtbrand orsakade stort sökpådrag

Uppdaterad 2015-10-20 | Publicerad 2015-10-19

Personer befarades finnas i vattnet efter en båtbrand på måndagskvällen. En stor sökinsats med helikopter och räddningsbåtar genomfördes.

Vid 19.30-tiden kom larmet om att en mindre fritidsbåt i plast brann utanför Instön. En rökpelare syntes på avstånd strax efter 19, enligt ett vittne.

– Båten ligger på grund tre meter från land. Den är inte förtöjd och därför arbetar vi efter att någon kört den dit. Vi vet inte vem eller vilka det är och inte vem som äger båten i nuläget, säger Johan Larsson, insatsledare på räddningstjänsten i Kungälv.

Platsen går endast att nå med båt.

Båten helt övertänd

Båten var helt övertänd när sjöräddningen kom till platsen. Branden släcktes men båten var då totalförstörd.

– Det finns vittnesuppgifter om att man sett båten i området tidigare under kvällen. Men det är inte helt hundraprocentigt att det är den båten, det är svårt att identifiera den för det är inte mycket kvar, säger Fredrik Persson, räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

Sex båtar deltog

Sjöfartsverket var på plats med helikopter och lotsbåt och räddningstjänsten, Kustbevakningen, sjöräddningssällskapet och polisen har alla haft båtar på plats. Sammanlagt deltog sex båtar i insatsen och sökte på öar i närheten och i vattnet. En mängd lampor lyste upp vattnet, berättar en person som befinner sig på Dyrön mitt emot Instön.

Vid 23.30 avslutades sökinsatsen.

– Vi kommer inte att återuppta den från ett sjöräddningsperspektiv. Det är möjligt att polisen tittar vidare på det, säger Fredrik Persson.

Texten uppdateras.

Följ ämnen i artikeln