Åtta bilar fast under rasad bro

TT

Publicerad 2018-03-15

Minst åtta fordon träffades av den bro som kollapsade i Miami. Tio personer ska ha förts till ett av stadens sjukhus – två av dem i kritiskt tillstånd.

Det finns polisuppgifter om att olyckan ska ha krävt flera dödsoffer men det har inte bekräftats.

Den 53 meter långa och 950 ton tunga gångbron kollapsade vid Florida International University (FIU) i Miami på torsdagseftermiddagen, lokal tid.

Isabella Carrasco och hennes pojkvän hade just kört under bron när olyckan inträffade.

– Vi hade just kommenterat hur ny den var när vi hörde en stor smäll. Först trodde vi att vi hade kört på någonting, men när vi såg oss omkring förstod vi att bron hade kollapsat på flera bilar, säger hon till CBS News.

Bekräftar inte dödsfall

Vid en presskonferens på torsdagskvällen, svensk tid, uppgav räddningstjänstens talesperson att åtta fordon fångades i rasmassorna. De tidigare polisuppgifterna om att olyckan ska ha krävt flera dödsfall bekräftades dock inte.

Tio patienter, varav två i kritiskt tillstånd, ska ha skickats till Kendall Regional Hospital. Samtliga är i åldern 20–50 år, säger läkaren Mark McKenney vid en presskonferens.

Den nya gångbron skulle invigas i början av nästa år och löpte över en sexfilig motorväg för att koppla samman ett bostadsområde för studenter med universitetet. Företaget bakom bygget, Munilla Construction Management, skriver i ett uttalande på Facebook att de är förfärade över det inträffade och att de ska göra en utredning för att ta reda på vad som orsakat kollapsen.

"En hemsk tragedi"

Även universitetet har kommenterat det inträffade i ett uttalande på Facebook. De är "chockade och ledsna" över det inträffade och samarbetar med räddningsarbetarna på plats.

Floridasenatorn Marco Rubio skulle bege sig till universitetet, där han själv har varit professor i tio år.

– Vägen under den kollapsade bron används av så många i Miami. Det här är verkligen en hemsk tragedi, säger han till NBC News.

ANNONS