Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Flera befaras döda i bränder i Australien

Publicerad 2013-01-06

Flera tusen människor har tvingats fly sina hem på grund av vildmarksbränder som rasar på den sydaustraliska ön Tasmanien.

Många saknas och polisen befarar att flera dött.

Temperaturer på runt 40 grader och stark blåst driver på eldsvådorna och boende på ön har sagt att träd exploderat av värmen.

Polisen knackar dörr

Omkring 3 000 människor har flytt sina hem och ett 70-tal bostäder är ödelagda. En skola har också brunnit ner till grunden.

Men flera människor är också försvunna och polisen fruktar att de dött i vildmarksbränderna som härjar på den sydaustraliska ön Tasmanien.

Polisen knackar dörr i de värst drabbade samhällena, Dunalley and Boomer Bay, för att leta efter de saknade, sa Tasmaniens tjänstgörande polischef Scott Tilyard på söndagen.

Premiärministern till ön

– Jag är rädd för att någon kan ha dött i den här branden, det är en väldigt stor risk för det och jag tror att folk måste stålsätta sig för att det kan hända, säger Tilyard enligt AFP.

Polischefen sa dock att inget dödsfall ännu bekräftats.

Premiärministern Julia Gillard kommer att besöka den värst drabbade staden, Dunalley, under måndagen.

Myndigheterna har också varnat för att den extrema hetta som spås i flera av landets stater under den kommande veckan kan utgöra fara för allmänheten, skriver AFP.