Mysteriet med ”mobilmannen” kan vara löst

Publicerad 2013-11-16

Kvinnan ringde själv polisen – som ber om ursäkt

Kvinnan upptäckte ett kusligt foto i sin mobiltelefon.

På bilden syntes en okänd man som fotograferat sig själv i hennes hem.

Nu kan mysteriet vara löst.

Mysteriet med den överraskande mobilbilden har väckt stor uppståndelse.

När kvinnan, som är i 30-årsåldern, scrollade igenom bilderna i sin mobiltelefon upptäckte hon en bild på en man som fotograferat sig själv vid hennes köksbord. Hon sa att mannen var okänd och att bilden måste ha tagits när hon duschade.

– På bilden ser det ut som att han är van med att röra sig i mitt hem. Jag visade den för vänner och familj och de är fullständigt skräckslagna, sa kvinnan.

Kommer med förklaring

Dessutom anklagade hon den okände fotografen för att ha stulit chips och kakor.

Nu presenterar kvinnan en förklaring till bildfyndet, rapporterar BBC.

På lördagsmorgonen ringde kvinnan polisen i brittiska Plymouth och avslöjade att hon känner mannen - och hade bjudit in honom på kaffe.

– Vi har blivit kontaktade av kvinnan som är ägare till telefonen där bilden påträffades. Hon berättade att hon känner mannen på bilden och att han var inbjuden till hennes bostad, säger en talesperson för polisen.

”Kom ihåg fel”

Polisen uppger att mannen är oskyldig och inte misstänkt för något brott.

I samband med att nyheten blev känd efterlyste polisen information från allmänheten om mannen på bilden. Nu ber polisen om ursäkt.

– Vi förmodar att det här var ett rent misstag och att kvinnan har kommit i ihåg fel. Vi vill rikta en ursäkt till alla som har blivit oroliga av att läsa den här historien.

BBC uppgav på lördagen att mannens identitet är fortsatt okänd.