Du kan tävla om världens högsta vinst

Publicerad 2012-03-30

Vinstpotten i USA är uppe i 3,6 miljarder - köp en lott i Sverige

Jackpott! 3,6 miljarder kronor. En ensam vinnare.

Fram till midnatt kan även svenskarna vara med och tävla om lottovinsten, som är den högsta någonsin.

Håller tummarna Michael Mar ska precis till att köpa den lott som kan ge honom den största lottovinsten i världshistorien.

Vinsten, som på fredagsförmiddagen nått upp till 3,6 miljarder svenska kronor, är den största vinsten någonsin. Och den väntas stiga ännu mer.

– Vinstpotten ökar hela tiden. Bara igår ökade den med 40 miljoner dollar, säger Filip Fredriksson, marknadskoordinator på Multilotto.com.

Och fram till i natt klockan 00.00 svensk tid kan även svenskarna köpa lotter i det amerikanska miljardlotteriet Mega Millions.

Skickar lotten till Sverige

– Man lägger rader som vanligt genom vår hemsida Multilotto.com. Sedan går vår personal i USA och köper lotterna personligen, säger Filip Fredriksson.

Spelaren kan själv välja om lotten ska skickas som en digital kopia eller som en fysisk kupong. Lottodragningen sker på lördag klockan 04.00 svensk tid, och svenskarna kan köpa lotter fram till midnatt.

– Svenskarna är inte vana vid såhär höga vinstbelopp. Det är så mycket pengar att man nästan inte kan ta på det, säger Filip Fredriksson.

Ökat med åren

De senaste åren har vinstpotterna i internationella lotterier ökat. De ligger ofta på miljardbelopp. Jackpottarna på de stora lotterierna börjar alltid på minst 120 miljoner svenska kronor.

Den högsta jackpotten som hittills har kammats hem i Sverige är 214 miljoner kronor. Men vem vet, i morgon kan det i stället vara ett miljardbelopp.