– Vi har varit väldigt rädda

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-03

Sefastsson polisanmäld för bedrägeri

Driton Rexhepi gjorde sin polisanmälan på Södermalm i Stockholm i går.

Här polisanmäls Trond Sefastsson.

– Det känns skönt att rättsväsendet tar över nu, säger Driton Rexhepi.

Driton Rexhepi är lättad men trött när han lämnar polisstationen på Södermalm i Stockholm.

– Jag har inte sovit på flera nätter. Det har varit en väldigt pressande tid för mig och min familj, säger han.

Driton Rexhepi polisanmäler Trond Sefastsson för grovt bedrägeri och anstiftan till olaga hot.

Bedrägerianmälan gäller de 406 000 kronor som Sefastsson tagit emot från familjen Rexhepi. Enligt familjen skulle Sefastsson ha pengarna för att göra ett reportage om Dritons far som dömts till fängelse för narkotikabrott.

”Skickat till TV 4”

Trond Sefastsson säger att han tog emot pengarna i egenskap av jurist, inte som reporter. Detta är enligt Driton Rexhepi rena påhitt:

– Han har hela tiden pratat om att pengarna var för att det skulle bli ett reportage och jag har skickat allt material till honom på hans adress på TV4.

– Om det var en jurist jag ville anlita hade jag valt en riktig advokat. Då hade jag antagligen fått något för pengarna också.

Anmälan för anstiftan till olaga hot gäller de försök som Trond Sefastsson uppges ha gjort att få den för mord livstidsdömde Johan Lindström att agera torped mot Driton Rexhepis far Idris inne på fängelset. Syftet var att få familjen att sluta försöka kräva tillbaka sina pengar.

Har skickats vidare

– Vi har varit extremt rädda för vad som skulle kunna ske om han använde sina kontakter inne på fängelserna, säger Driton Rexhepi.

Polisanmälan har skickats vidare till bedrägeriroteln vid citypolisen i Stockholm. Om utredarna bedömer att uppgifterna kan leda till åtal kommer ärendet att läggas ut på en åklagare.