Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hans, Hampus

En anhållen efter dubbelmord på britter i Malmö

TT

Uppdaterad 09.43 | Publicerad 09.22

Polis och avspärrningar i Malmö där två brittiska medborgare hittades döda i en bil i juli. Arkivbild.

En person har anhållits på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord på två brittiska medborgare som hittades döda i en utbränd bil i Malmö i juli.

”Utredningen har nu kommit till en punkt där en person i dag har delgivits misstanke avseende inblandning i händelserna som ledde fram till att två personer påträffades avlidna”, säger senior åklagare Magnus Pettersson, som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Förhör kommer att hållas både med den misstänkte och andra personer.

”Därefter kommer jag att ta ställning till det fortsatta frihetsberövandet. Parallellt med det pågår övrigt utredningsarbete i form av teknisk utredning, insamling och analys av digital bevisning och annat. Detta arbete sker både här i Sverige och i Storbritannien”, säger Pettersson vidare.

Det var den 14 juli i år som två personer hittades döda i en utbränd bil i ett industriområde i Malmö. Kort därefter anmäldes två britter försvunna i Sverige.

Polisen hade tidigt en teori om att de döda personerna i bilen var de två britterna, men den slutgiltiga identifieringen dröjde fram till mitten av augusti.

Britterna hade hyrt en bil på Kastrup flygplats i Köpenhamn. Polisen efterlyste inledningsvis tips om en danskregistrerad Toyota av modell RAV4.