Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

100-åring firades på akuten – med tårta och bubbel

Publicerad 2015-11-24

Personalen hyllas av tiotusentals på Facebook

100-åringen firades med bubbel och tårtor.

En alldeles speciell patient fick en överraskning natten till måndagen på akuten på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Bilden på tårta och bubbel har gillats av nästan 30 000 på Facebook.

Natten till måndagen bjöds en 100-årig patient på en rejäl överraskning. Personalen på akutmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala hade tid över och gjorde något ovanligt – de gick iväg och köpte tårta och Pommac.

– Det är väldigt sällsynt att vi firar födelsedagsbarn på akutavdelningen. Men det var en person som uppmärksammade att patienten skulle fylla 100 år och det var ganska lugnt just då, säger Charlotta Nordgren Thermaenius, tf verksamhetschef på akutavdelningen, till Aftonbladet och fortsätter:

– Det visar på vilka bra medarbetare vi har här.

”Vi behöver det lilla goda i dag”

Patienten blev glad och förvånad, känslor Nordgren Thermaenius själv delar när hon ser på det Facebookinlägg från akutmottagningen som fått stor spridning det senaste dygnet. Nästan 30 000 personer har gillat bilden på firandet.

– Jag är förvånad vilken uppståndelse det blivit på inlägget, men det kanske symboliserar att vi behöver det lilla goda med allt som pågår idag.

Se sjukhusets inlägg nedan.

Log In or Sign Up to View