Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Sköt skolkamraten med luftpistol

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-05

16-åring dömd till ungdomstjänst

En 16-årig pojke sköt sin jämngamle skolkamrat i knät med en luftpistol.

På måndagen dömdes han till ungdomstjänst för bland annat misshandel och vapenbrott. Han ska även betala 11 000 kronor i skadestånd till offret.

Den 16-årige pojken såg sin skolkamrat komma åkande på en moped i närheten av skolan. Då gick han fram och riktade luftpistolsmynningen mot hans knä och tryckte av.

Pojken fick ett blödande sår på knät och hans jeans trasades sönder. Han tvingades uppsöka sjukhus för att undersöka såret.

Hotade pojken

Offret polisanmälde händelsen och när 16-åringen fick reda på det krävde han att pojken skulle dra tillbaka anmälan. Han sade att han ”hade kontakter” och att det därför var bäst om polisanmälan togs tillbaka. Men pojken lät anmälan stå kvar.

Vid polisförhören hävdade 16-åringen att han inte visste att pistolen var laddad när han sköt mot skolkamraten. Han hade bara menat att hota honom.

16-åringen dömdes till 60 timmars ungdomstjänst för misshandel, vapenbrott och övergrepp i rättssak. Han dömdes även för häleri som han gjort sig skyldig till vid ett annat tillfälle.