”4 år till med Reinfeldt vore förskräckligt”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-08

Läs hela chatten med Mona Sahlin

FRA säger: Hej ! Jag får hela tiden dubbla budskap om FRA lagen, Bodström säger riva upp och sen läser jag på text-tv att ni ska göra gemensam sak med moderaterna?
Mona Sahlin säger: Jag skall lämna ett tydligt besked i eftermiddag om FRA. Vänta och se! Men minns att detta aldrig var ett s-förslag!

Mattias säger: Vad är den viktigaste frågan för socialdemokraterna i detta läge där man jagar att återigen ta tillbaka makten?
Mona Sahlin säger: Att alltid använda politiken för att ge alla en chans till. Stark a-kassa och trygg sjukförs och kamp för jobben.

roger säger: Hej,om ni kommer till makten igen kommer ni då att höja pensionerna?
Mona Sahlin säger: Just nu är det stora att sänka skatten för alla pensionärer. Regeringen har sänkt skatten bara för oss som jobbar. Det är orättvist.

Fredde säger: Hej hej! Jag undrar om du kan kalla dig själv feminist?
Mona Sahlin säger: Absolut är jag feminist! Och socialdemokrat!

Olof Ainouz säger: Vad planerar ni socialdemokrater att göra för att dra ner på sveriges koldioxidutsläpp?
Mona Sahlin säger: Byta bort oljan i husen,ställa om bilarna till alternativa bränslen, bygga ut kolektivtrafiken och göra den billigare. Som några av alla exempel. och till det mer vindkraft och biobränsle.

Mats Svensson säger: Hej Mona, är du stolt över vad (s) gjort med vårt land de senaste 30 åren?
Mona Sahlin säger: Mycket är jag stolt över. föräldraförsäkring, allmän skola,bostädasbyggandet, jämställdheten. annat borde vi gjort bättre, som segregationen eller långtidsarbetslösheten. men Sverige är ett bra land-inte trots s utan mycket tack vara så många människors kamp.

Oskana säger: Det finns knappt en arbetarklass längre. Nästan alla svenska äger t.ex. aktier. Behövs socialdemokraterna längre?
Mona Sahlin säger: Var finns du? Det är klart att det finns en arbetarklass! Och frågor som farliga arbetsmiljöer, litet inflytande på jobbet och svårt att få råd med semester för barnen är verkligheter också idag. Vi behövs!

Jonas säger: Hej Mona! Hur ska man komma åt de som fuskar med sjukförsäkringen? Borgarna drar ju alla över en kam och sänker ersättningen men hur vill ni göra?
Mona Sahlin säger: Att hitta de som fuskar är viktigt. Men inte att straffa alla som är sjuka och behöver stöd. Vi är starkt emot det orättvisa förslag som regeringen nu har infört. Den som är sjuk skall inte behöva känna sig som en skurk. Utan som en medborgare som får hjälp och stöd.

Magnus säger: Hej. Många anser att alliansen har gjort nödvändiga förändringar i den ekonomiska politiken som (s) bara är tacksamma över att ha sluppit göra själva. Vad säger du om det?
Mona Sahlin säger: Jag håller inte med! De ger skattelättnade till de som redan har och drabbar de som inte har med sämre skydd. Det hade vi aldrig gjort!

Mattias säger: hej mona..tror du att det blir regeringbyte 2010?
Mona Sahlin säger: Jag hoppas verkligen att vi kan få tillbaka väljarnas fötroende! 4 år till med Reinfeldt vore förskräckligt för Sverige

Håkan säger: Att öka bidragen till de som inte arbetar, är det inte ett sätt att fiska röster?
Mona Sahlin säger: Att många av oss ibland blir sjuka eller arbetslösa och behöver trygghet för att komma tillbaka-det är inte att fiska! Det är vad själva välfärdssamhället handlar om. Solidaritet och insikt om att alla ibland är beroende av att andra stöttar dej.

kalle Kulör säger: Vad kommer ni att göra för att förbättra för alla ungdomar gällande bostäder? Kan ni inte införa ett nytt halvmiljonprogram?
Mona Sahlin säger: Vi kommer att återinföra det särskilda stödet för att bygga billiga hyreslägenheter för unga och vi vill inte sälja ut de hyreslägenheter som fortfarande finns kvar. Så svaret är ja!