Trump i nattliga tweets: Kolla upp sexvideon med Alicia Machado

Publicerad 2016-10-01

Först viftade Donald Trump bort anklagelserna om att ha kallat Alicia Machado för tjock.

Sedan sa han att det var ett stort problem att hon gått upp i vikt och att hon var den värsta Miss Universum-vinnaren någonsin.

I en av flera nattliga tweets råder han nu allmänheten att kolla upp en påstådd sexvideo med Machado.

Följ ämnen
Donald Trump

Alicia Machado, som vann Miss Universum 1996, har anklagat Donald Trump för att ha kallat henne ”Miss Piggy” och ”Miss hushållerska”, då hon har latinamerikanskt ursprung. Trump, vars företag ägde Miss Universum-tävlingen fram till förra året, ska även ha hånat henne offentligt för en påstådd viktökning efter tävlingen.

Under måndagens tv-sända debatt mellan Hillary Clinton och Donald Trump sa Clinton att Trumps kommentarer om Machado är ett exempel på hur han behandlar kvinnor. Trump viftade bort anklagelsen och frågade Clinton tre gånger var hon ”hittat det här”.

”Vidriga Alicia M”

Men nästa dag kritiserade han Machado igen.

– Hon gick upp en massa i vikt, och det var ett stort problem, sa Trump till Fox News.

– Hon är den värsta som vi någonsin haft, den värsta, den absolut värsta. Hon var omöjlig, fortsatte han.

Och under natten till fredagen var det dags igen. Mellan klockan 03 och 05.30 skrev Trump en serie tweets som nästan alla handlade om Alicia Machado.

"Hjälpte Ohederliga Hillary den vidriga (kolla in sexvideo och bakgrund) Alicia M att få amerikanskt medborgarskap (Machado är född i Venezuela) så att hon kunde använda henne i debatten?" skriver Trump.

Falsk porrvideo

I ett annat inlägg skriver han att Clinton visar "DÅLIGT OMDÖME" när hon använder Machado som "moralisk förebild".

Clinton svarade att inläggen var "rubbade, även för att komma från Trump": "Vilken sorts man är uppe hela natten för att smutskasta en kvinna med lögner och konspirationsteorier?"

Washington Post skriver att Trumps anklagelser om Machados sexvideo tycks vara falska. Trump syftar troligen på Machados medverkan i dokusåpan ”La Granja” 2005, där hon visas under ett täcke med en annan deltagare. Dessutom cirkulerar en porrvideo på nätet där Machado påstås medverka, men den har avslöjats som falsk.

Sannolikhet just nu att bli president:

Clinton: 71,4%   Trump: 28,6%

Hur kan det skilja så mycket fast opinionen är jämn? Klicka här för förklaring.

Källa: FiveThirtyEight 8 nov (baserat på prognos i alla stater).

Sammanställning: Johan Furusjö