Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Övergavs nyfödda i kylan – visades vara syskon

Mia Holmberg Karlsson/TT

Publicerad 2024-06-04

Tre övergivna spädbarn har visat sig ha samma föräldrar. Arkivbild.

Sedan 2017 har tre nyfödda barn hittats övergivna i samma område i London. Nu visar dna-tester att de är syskon, rapporterar brittiska medier.

Årets kallaste kväll hittade en hundrastare en nyfödd flicka i en korsning i östra London. Bebisen låg insvept i en handduk i en shoppingkasse med navelsträngen fortfarande intakt.

Enligt sjukvårdspersonal, som senare gav flickan namnet Elsa, tros hon ha varit max en timme gammal när hon hittades den 18 januari i år.

Nu visar dna-tester att flickan är syskon till två barn som hittades under liknande omständigheter 2017 och 2019, rapporterar BBC med hänvisning till dokument från familjerätten i östra London.

Elsas syskon, i brittiska medier kallade Harry och Roman, övergavs även de i samma område strax efter födseln. Roman låg insvept i en handduk i en påse, Harry bara i en vit filt.

Samtliga tre barn uppges må bra. De två äldre har adopterats och Elsa har fått en fosterfamilj, uppger BBC. Enligt domstolen kommer de att få veta om varandras existens och ha kontakt under uppväxten.

Barnens biologiska föräldrar har inte hittats.