Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Flera skjutna i Österrike – gärningsman jagas

Uppdaterad 12.52 | Publicerad 11.45

Minst två personer, varav en lokal borgmästare, har blivit ihjälskjutna i norra Österrike.

Flera personer har blivit skjutna på landsbygden i norra Österrike. Minst två personer har blivit dödade – varav den ene är en lokal borgmästare.

Ett stort polisuppbåd söker en misstänkt jägare som beskrivs som ”mycket farlig”.

Polisen larmades om ett våldsdåd på måndagsmorgonen varpå två dödade personer hittades på olika platser. Enligt uppgifter till tidningen Kronen Zeitung har polisen hittat tre dödsoffer.

En stor polisjakt efter skytten pågår i området kring orten Kirchberg ob der Donau, som ligger i distriktet Rohrbach, inte långt från gränsen till Tyskland. Den misstänkte beskrivs av polis som jägare och som ”mycket farlig”.

– Vi antar dessvärre att den eftersökte gärningsmannen bär på vapnet, säger polisens talesperson Ulrike Handlbauer till Oberösterreichische Nachrichten.

Stora områden har spärrats av och helikoptrar deltar i polisens sökinsats.

Omständigheterna kring skotten är i övrigt oklara. Enligt uppgifter till Kronen Zeitung kan en långdragen konflikt mellan jägare i området ligga bakom.

Borgmästaren som rapporteras ha blivit ihjälskjuten, Franz Hofer, har representerat det konservativa och regerande Österrikiska folkpartiet (ÖVP). Det framgår i ett första skede inte om skjutningen kan ha haft ett politiskt motiv. Hofer och det andra bekräftade dödsoffret har varit aktiva jägare.

Kirchberg ob der Donau har drygt 1 000 invånare.